Изследователи от Бостънския североизточен университет провериха действително ли мобилните телефони

...
 Изследователи от Бостънския североизточен университет провериха действително ли мобилните телефони
Коментари Харесай

Подслушват ли ни през телефона?

 

Изследователи от Бостънския североизточен университет ревизираха фактически ли мобилните телефони подслушват своите притежатели и тези, които са към тях. За задачата направиха опит с 10 разнообразни смарт телефона, на които в продължение на много време бяха свалени 17 000 приложения за Android.

В тях ползвателите разрешаваха всички изискуеми дейности. Изследването демонстрира, че диалозите не са забавни на никого и не се записват. Някои от приложенията обаче вършат видео, скрийншот, от което се изпраща на разнообразни аналитични компании. За образец учените дават службата за доставки в Съединени американски щати GoPuff, която снима, когато ползвателя си попълня адреса, след което го изпраща на аналитичната компания Appsee.

Независимо дали ви подслушват или не, би трябвало да знаете, че разработчиците на другите приложения, които качвате на телефоните си знаят за това по какъв начин взаимодействате с тях и какво търсите и вършиме. От друга страна не забравяйте за държанието на колосите Гугъл и Фейсбук.

Двата колоса постоянно демонстрират целенасочени реклами, откакто човек употребяващ обещано приложение с включен микрофон произнесе няколко пъти една и съща фраза. Така че макар опита на американските учени, които считат, че Android не ни подслушват, имайте едно на разум. fakti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР